Om Grafex® grafitring

Vår Grafex® Grafitring är en formpressad tätning  av expanderad grafit. Ytterdiametern är hela 914 mm och kommer att fungera som tätning och fire safe-skydd i en kulventil hos vår slutkund, Statoil i Norge.
Grafex®  Grafitringar är uppbyggda av 100% ren naturgrafit som därefter expanderats i en speciellt utvecklad process. Därefter pressas den expanderade grafiten under högt tryck tills att rätt densitet erhålls.  Grafex® Grafitringar används som statisk- eller dynamisk tätning i packboxar och är idealiskt som packningsmaterial för ventiler, pumpar och omrörare.

Tekniska data - Grafex® Grafitring – Statoil i Norge

Innerdiameter: 897 mm

Ytterdiameter: 914 mm

Tjocklek: 7 mm

Densitet: 1,5g/cc

Kvalitet: Grafithalt: min 99,5%, Kärnkraftkvalitet, Max. halt lakbara klorider 50 ppm, vanligen ca 10 ppm

Tillverkning: Pressverktyg producerades under en lördag-söndag och vi tillverkade därefter grafitringen i egen produktion med hjälp av vår hydraulpress (kapacitet 400 ton).

 

Boxpackning i expanderad grafit
Boxpackning i expanderad grafit

Vår produktion

Formpressning av boxpackningar och ventilbröstpackningar

Vi har producerat formpressade boxpackningsringar och ventilbrösttätningar av expanderad grafit sedan 1975 och har under åren byggt upp en arsenal på ca 3.000 st verktyg i dimensioner från Ø 0-800 mm. Tätningar kan tillverkas med olika profil och densitet – allt efter kundens önskemål.

Tillkapning av flätade boxpackningar

Vi tillverkar också färdiga formpressade boxpackningssatser av flätade material enligt kundspecifika krav.

 

Läs mer om Vår Produktion