UPPBLÅSBARA TÄTNINGAR

Cefil'air uppblåsbara tätningar är tillverkade av formsprutade gummiprofiler och är avsedda för statisk tätning av luckor, behållare, dörrar etc. Det primära användningsområdet är att täta mot vätskor, gaser, ljud, rök, damm och pulver

Cefil'air®

Materialbeskrivning:

Cefil´air® uppblåsbara tätningar är tillverkade av formsprutade gummiprofiler och är avsedda för statisk tätning av luckor, behållare, dörrar etc. Vanliga gummikvaliteter är silikon-, butyl- och SBR-gummi. Cefil´air® kan också levereras i ett antal silikon-, EPDM- och FPM-gummikvaliteter, som uppfyller FDA-kraven för användning inom livs- och läkemedelsindustrin. 

Cefil’air® tätningarna har ingen textilarmering. Expansion och returrörelse uppnås genom en kombinerad effekt av materialets elasticitet, tätningarnas utformning och dimensionella stabilitet.

Tätningarna, som produceras av elastomerer med hög elasticitetsmodul, är avsedda för installation i spår eller på plana ytor. För att uppnå optimal livslängd är det nödvändigt att följa våra rekommendationer vad gäller arbetstryck och dimensioner.

Cefil’air® kan levereras antingen i cirkulär eller i annan geometrisk form. Kan även levereras i rak längd.

Användningsområde:

Det primära användningsområdet är för att täta mot vätskor, gaser, rök, damm och pulver, ljud etc. Cefil´air® är dessutom lämpliga för hantering av speciellt sköra objekt med funktioner typ: lyft, fixering, press, broms, fasthållning och låsning. Även lämplig för korta linjära rörelser eller i applikationer med frekvent öppning och stängning.

Cefil’air® kan även trycksvärtas med vätska.